Kopiëren van deze content is niet toegestaan!
logo

OVER ONS

OVER ONS

In 1931 begon Bep Smit de Nieuwe Rhenensche Begrafenis Onderneming in het centrum van Rhenen, bij de al bestaande ijzerwinkel. Voor die tijd kwamen “de Smitten” al in aanraking met begrafenissen, omdat zij als timmerlieden de uitvaartkisten maakten. Omdat er in die tijd betrekkelijk weinig begrafenissen waren had Bep vele beroepen; architect, verzekeringsagent, beëdigd makelaar / taxateur en timmerman.

Johan Smit is in 1964, nadat hij een aantal jaren had gevaren bij de Koninklijke Hollandse Lloyd, bij de onderneming gekomen en nam de zorg voor de ijzerwinkel op zich. Daarnaast verzorgde Johan, samen met zijn vader Bep, ook de begrafenissen.

In 2000 is Berto Smit in de uitvaartonderneming gekomen. Aanvankelijk koos hij ook voor een heel andere richting en was hij werkzaam als autoschade-expert.

Meer dan 85 jaar bestaat onze onderneming nu en er is inmiddels veel veranderd. Berto is, samen met zijn vrouw Angela Smit-Grootenboer, op weg gegaan en zij hebben een groei van het bedrijf meegemaakt. In 2008 openden zij een eigen rouwcentrum op een mooie locatie. Sinds een aantal jaren werkt Pierre van Dam als uitvaartleider en sinds kort ook Monique Lammers-van de Bovenkamp bij de onderneming.

In al die jaren trachtten wij steeds om een verlengstuk van de familie te zijn. De familie geeft aan en wij ondersteunen.

 

 

Angela Smit – Berto Smit - Monique Lammers - Pierre van Dam